Renovatie winkelcentrum Kerkelanden te Hilversum

Soort bouw: bestaande bouw, retail
Periode: december 2014 - maart 2017
Opdrachtgever: AM Real Estate Development


Renovatie Kerkelanden Hilversum

Kerkelanden

Winkelcentrum Kerkelanden is een winkelcentrum dat gebouwd is in de jaren ’70 en is in de tussenliggende periode diverse malen verbouwd en een facelift ondergaan. Het winkelcentrum voldeed niet meer aan de technische bouwfysische eisen van deze tijd. Ook de uitstraling was niet meer van deze tijd; er was bijvoorbeeld wel een spouw maar niet geïsoleerd waardoor er in de winter soms ijs op de binnenkant van de wanden stond.

Kerkelanden is een druk bezocht winkelcentrum. Het winkelcentrum is zowel populair onder bezoekers als winkeliers. Voor eventuele nieuwe winkeliers bestaat een wachtlijst. Het winkelcentrum is gelokaliseerd in een wijk waar veel ouderen wonen. Deze ouderen wonen veelal in portiekflats rondom het winkelcentrum.

Renovatie

Ter plaatse van het vroegere ‘Haakplein’ is de nieuwe Albert Heijn gebouwd. Op het stalen dak van AH is een mos sedum dak aangebracht. Dit biedt voor de bewoners een mooi groen uitzicht. Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkelanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers-cluster met hoogwaardige specialisten, een sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staan, openbare toiletten en voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Tevens is de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum is herontwikkeld tot woonbestemming.

Het winkelcentrum bleef tijdens de renovatie in gebruik. Behalve dat alle winkeliers in het winkelcentrum bleven, kwamen er zelfs nieuwe winkeliers bij. Om dit te bewerkstelligen is er een schuifplan ontworpen. De meeste winkeliers verschoven in het winkelcentrum.

BBC

Buiten het beoordelen van de werkzaamheden op kwaliteit, viel het afstemmen van specifieke wensen van de winkeliers met de aannemer ook onder het takenpakket van BBC.

Impressie renovatie Kerkelanden Hilversum
Renovatie Kerkelanden Hilversum
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Aarntzen