Renovatie woningen Jan van Scorelstraat te Leeuwarden

Soort bouw: bestaande bouw, woningbouw
Periode: november 2016 - juni 2017
Opdrachtgever: WoonFriesland


Renovatie Jan van Scorelstraat te Leeuwarden

Eerst zouden de woningen aan de Jan van Scorelstraat worden gesloopt. Maar omdat de gemeente Leeuwarden een bepaald contingent aan sociale huurwoningen moet hebben, heeft de gemeente aan de woningbouwvereniging gevraagd om te bekijken of deze woningen nog een aantal jaren in stand kunnen worden gehouden. In overleg met de gemeente zijn de sociale huurwoningen gerenoveerd zodat ze nog minimaal 20 jaar in de verhuur kunnen.
 

Renovatie Jan van Scorelstraat

Het werk op het project bestond uit 3 onderdelen welke qua planning niet synchroon met elkaar liepen. Hoofdwerkzaamheden waren:

  1. Interne woningverbetering 198 woningen;
  2. Externe woning verbetering 198 woningen;
  3. Asbest inventarisatie en sanering.

 De werkzaamheden van BBC hebben betrekking op:

  • directievoering en toezicht;
  • het ontzorgen van de woningstichting (contact met de bewoners)

 Voordat de aannemer mocht starten met de interne woningverbetering diende de woning eerst qua asbest te zijn geïnventariseerd en indien asbest geconstateerd moest de woning zijn gesaneerd.
 
1. Interne woningverbetering 
De werkzaamheden van de interne woningverbetering bestonden uit:

  • oude gashaard en geiser verwijderen en een nieuwe c.v. installatie aanbrengen;
  • toilet voorzien van nieuwe wand- en vloertegels en een nieuwe closetcombinatie;
  • doucheruimte voorzien van nieuwe wand- en vloertegels, wastafel en douchegarnituur;
  • keuken voorzien van nieuw keukenblok met bovenkastjes;
  • nieuwe groepenkast plaatsen

 2. Externe woningverbetering 
De werkzaamheden van de externe woningverbetering bestonden uit:

  • het dak wordt voorzien van nieuwe folie onder de pannen;
  • bestaande bakgoten vervangen voor nieuwe aluminium goten;
  • slecht voegwerk vervangen voor nieuw voegwerk;​
  • aanbrengen nieuwe ondersteuningen balkons incl. fundatie;
  • aanbrengen nieuwe spouwmuur verankering;
  • opnieuw schilderen van de entrees en balkons;
  • aanbrengen van zonnepanelen op de daken.

In opdracht van WoonFriesland verzorgde BBC het toezicht voor de renovatie.
Andere projecten in opdracht van WoonFriesland:

Renovatie Jan van Scorelstraat woningen Leeuwarden
Jan van Scorelstraat woningen
Gerenoveerde keukens aan de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden
Gerenoveerde badkamers Jan van Scorelstraat te Leeuwarden
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Henk Fleer