Renovatie Zeestraat/Bazarstraat, Den-Haag

Soort bouw:: Bestaande bouw, woningbouw
Periode:: Maart 2021 - september 2022
Opdrachtgever:: PATRIZIA Den Haag 3 Cooperatief U.A. / CBRE B.V.


Zeestraat/Bazarstraat, Den Haag

Renovatie panden Zeestraat/Bazarstraat

De panden aan de Zeestraat en Bazarstraat zijn omstreeks 1800 gebouwd en zijn inmiddels bestempeld als Rijksmonumenten. In de loop der jaren zijn de panden middels wand sparingen aan elkaar gekoppeld en meerdere keren verbouwd. Nu, anno 2021, worden de panden allemaal weer gescheiden van elkaar en verbouwd tot bijzondere kantoorruimten. De monumentale onderdelen worden weer, mits mogelijk, hersteld en aangevuld zoals plafonds, trappen en kozijnen.
De panden worden compleet nieuw ingericht behoudens het pand die het best bewaard is gebleven (zie onderstaande foto’s). Het gevel metselwerk wordt hersteld en in de kozijnen wordt het houtrot verwijderd, hersteld en weer geschilderd in een na onderzoek originele kleurstelling, het gevelglas wordt vervangen door geïsoleerd monumenten glas en daken en goten worden waar nodig vervangen.

En tot slot worden alle panden voorzien van een nieuwe E&W installatie.

Opdracht

De opdracht vanuit BBC is bouwkundig en een deel installatietoezicht en tevens waarborgen dat er zorgvuldig met de monumentale onderdelen wordt omgegaan. Verder voeren we kwaliteitscontroles uit of er gebouwd wordt volgens de verwerkingsvoorschriften en regelgeving.

Hieronder nog een kleine impressie van 1 van de panden welke het beste in originele staat is gebleven.

Zeestraat/Bazarstraat

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Herman Boersen