Rodenborch College, Rosmalen

Soort bouw:: Nieuwbouw, onderwijs, sport
Periode:: Januari 2021 - november 2022
Opdrachtgever:: HEVO B.V.


Rodenborch College

De nieuwbouw van het Rodenborch College is Rosmalen betreft een gezonde en toekomstgerichte school voor circa 2.300 leerlingen en tevens twee volwaardige sporthallen in de wijk De Groote Wielen in Rosmalen.

Het Rodenborch is een LOOT-school (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) waardoor de focus op sport ligt. Een onderdeel van de nieuwbouw vormt een sportaccommodatie met twee sporthallen, voorzien van 6 gymzalen. Het hoofdgebouw bestaat uit meerdere vleugels waarin een eigen plek voor de leerlingen is.

Het toekomstbestendige onderwijsgebouw wordt flexibel en vrij indeelbaar gerealiseerd met een groene buiten omgeving. Op het plein komen verblijfsplekken die uitnodigen tot ontmoeting. Het parkeren en de fietsenstallingen zijn ingepast in blokken groen. Aan de westzijde van het gebouw wordt een landschappelijke strook met natuur en water gerealiseerd.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd voor twee scholen onder één dak en zal de naam het Rodenborch College krijgen als onderdeel van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. De totale oppervlakte beslaat zo’n 17.000 m² BVO.

Opdracht

Voor de nieuwbouw van Rodenborch College verzorgd HEVO het bouwmanagement en zij hebben ervoor gekozen om BBC te vragen voor het verzorgen van het toezicht.

Gerelateerde projecten:

Hoogste punt Rodenborch College
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Aarntzen