Sluishuis Amsterdam

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: oktober 2019 - februari 2022
Opdrachtgever: VORM Bouw B.V.


Sluishuis Amsterdam

Dit bijzondere gebouw in het IJ is tegelijkertijd een veelbesproken landmark en een van de meest ambitieuze woonprojecten van de gemeente Amsterdam. Sluishuis Amsterdam presenteert zich niet alleen als architectonische handtekening van de wereldberoemde Bjarke Ingels, maar ook als klimatologische koploper aan de oostzijde van het centrum van Amsterdam.

Sluishuis Amsterdam is door de combinatie BESIX en VORM ontwikkeld. Het project kent een omvang van zo’n 46.000 m² en bestaat uit circa 43 energie neutrale 442 appartementen, een commerciële plint, ondergrondse parkeergarage en aanlegplaatsen voor ongeveer 30 woonboten. Sluishuis is een energieneutraal gebouw dankzij de integratie van innovatieve duurzaamheidstechnieken. Het iconische gebouw heeft een lager trapsgewijs uiterlijk in de richting van de stedelijke wijk IJburg, zodat er een natuurlijke overgang ontstaat naar de kleinschaligere bebouwing in de omgeving.

Kwaliteitscontroles Sluishuis

In opdracht van de bouwcombinatie Sluishuis V.O.F. voert BBC Bouwmanagement de dagelijkse kwaliteitscontroles uit. Voor de kwaliteitskeuringen stellen Roel Coolen en Jillis Gerichhausen namens BBC samen met de procescoördinator project specifieke keuringen op. Vanwege de hoge constructieve uitdagingen die dit project met zich meedraagt, zijn deze kwaliteitskeuringen van groot belang. De bouwcombinatie toont hiermee aan dat voldaan wordt aan de constructieve eisen die gesteld worden.

Vanuit de bouwcombinatie werken wij samen met de werkvoorbereiding en de uitvoering. Wij controleren de tekeningen en werkplannen op volledigheid en uitvoerbaarheid. Hierdoor kunnen wij vooraf een inschatting maken van de risico’s die het ontwerp of de uitvoering met zich meebrengen en de keuringsformulieren hierop project specifiek maken of aanpassen.
Door middel van project specifieke keuringsformulieren wordt een dossier opgesteld waarmee in de toekomst teruggekeken kan worden op de uitvoering en hoe de betreffende onderdelen tot stand zijn gekomen.

Omvang: 46.000 m²

Links: Sluishuis Amsterdam

Bouw Sluishuis Amsterdam BBC Bouwmanagement toezicht
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Roel Coolen

Jillis Gerichhausen