Tergooi Ziekenhuis, Hilversum

Soort bouw: nieuwbouw, zorg
Periode: mei 2021 - heden
Opdrachtgever: ABT


Tergooi Ziekenhuis, Hilversum

BBC verzorgt in opdracht van ABT het bouwkundig toezicht ten behoeve van nieuwbouw ziekenhuis Tergooi in Hilversum. In het nieuwe ziekenhuis zullen Tergooi, Hilversum en Blaricum hun zorghulp samen brengen.

In het gebouw komen de poliklinische zorg van de specialismen dermatologie (inclusief Spatadercentrum), plastische chirurgie (en Hand- en Polscentrum), kaakchirurgie, KNO en oogheelkunde, de Diagnosestudio, het Esthetisch Medisch Centrum en de kantoren van een deel van de stafafdelingen.

We noemen het gebouw vooralsnog de zorgkliniek, maar het krijgt nog een definitieve naam. Zorgkliniek zegt het al: in dit gebouw wordt straks een breed scala aan zorg geleverd, van poliklinische consulten tot aan diagnostische onderzoeken. Het prachtige, unieke en zeer patiƫntvriendelijke gebouw is ontworpen door Wiegerinck architecten, en daarmee geheel passend bij het hoofdgebouw en bij de omgeving.

Tergooi heeft de grond onder de zorgkliniek verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. Dura Vermeer is geselecteerd als aannemer om de zorgkliniek te bouwen. Naar verwachting nemen wij in het tweede kwartaal van 2023 het gebouw in gebruik, gelijk met het nieuwe hoofdgebouw.

Met het startschot voor de bouw van de zorgkliniek van Tergooi zetten de gemeentes een belangrijke stap voorwaarts in het realiseren van het nieuwe ziekenhuis voor alle inwoners van de Gooi en Vechtstreek en daarbuiten.

Omvang: circa 58.000m2

Een impressie van het gebouw:

Tergooi Ziekenhuis
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Erwin Simmelink