Transformatie Tramsingel appartementen te Breda

Soort bouw: Bestaande bouw, woningbouw
Periode: augustus 2012 - maart 2014
Opdrachtgever: Wonen Breburg


Transformatie Tramsingel te Breda

Op de hoek van de Smederijstraat in Breda, op het terrein waar vroeger de Etna-fabrieken stonden, zijn 3 gebouwen omgetoverd tot woongebouwen met huurappartementen voor de doelgroep met een lager inkomen: Tramsingel

De Tramsingel

Project Tramsingel bestaat uit een nieuwbouw appartementencomplex van 77 appartementen, totaal 5 bouwlagen, met op de begane grond commerciële ruimtes. Achter de commerciële ruimte zit een rij met bergingen waarnaast de parkeergarage met 109 plaatsen zich bevindt. De appartementen verschillen in 6 typen. Verder heeft het gebouw 2 liften met 2 hoofdtrappenhuizen en in het midden een noodtrappenhuis.

Bouw

Het gebouw is gefundeerd op Franki Atlas palen. Dit is een trillingsvrije paal met dubbel zijlingse grondverdringing en schroefvormige schacht over de volledige lengte van de paal, zonder verticaal grond transport. De begane grondvloer is een in het werk gestorte betonvloer op zand. De trappen en de wanden van de trappenhuizen en liften zijn deels prefab uitgevoerd. De gehele 1e verdieping is uitgevoerd in breedplaatvloeren. Aan de voor- en achterzijde zijn HSB elementen geplaatst, er zijn houten kozijnen, aluminium kozijnen en vliesgevels toegepast. De gevels zijn uitgevoerd in baksteen, natuursteen, Eternit Sidings.

Omvang: 11.300 m²
Bouwsom: circa € 11.900.000,00 exclusief btw

Opdracht

Wonen Breburg gaf BBC voor dit project opdracht voor het verzorgen van zowel toezicht als directievoering.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers