Uitbreiding attractiepark Toverland, Sevenum

Soort bouw: bestaande bouw, publieke gebouwen
Periode: april 2017 - juli 2018
Opdrachtgever: Attractiepark Toverland


Nieuwe achtbaan in attractiepark Toverland

In het Limburgse attractiepark Toverland is een compleet gloednieuw themapark (Avalon) met sensationele wing coaster gerealiseerd. Daarnaast heeft het pretpark een bootjesattractie gekregen en een nieuw entreegebied (Port Laguna).

Nieuw deel voor attractiepark Toverland

Het project kenmerkt zich in twee fasen. Fase 5b het nieuwe entreegebied met diverse gethematiseerde gebouwen. Fase 5c een aantal nieuwe magisch mooie attracties, te weten een achtbaan en een bootjesbaan. Daar omheen staan een aantal gebouwen en een grote waterpartij. De gebouwen die gemaakt zijn na de bouwfase zijn geheel gethematiseerd, om een droomwereld te creëren – een magische beleving. Dus het spanningsveld tussen beleving en om bouwkundig gezien een goed gebouw realiseren is er voortdurend.

Attractiepark Toverland kent meer dan 30 binnen- en buitenattracties, waaronder Troy: de snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Toverland is gelegen in het Noord-Limburgse Sevenum, op 25 minuten rijden van Eindhoven. De visie van Toverland is het creëren van gelukservaringen voor haar gasten. Jaarlijks genieten zo’n 700.000 bezoekers van een onbezorgd dagje uit in het door Zoover bekroonde familiebedrijf. Met de uitbreiding van zeven hectare is Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot geworden.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Aarntzen