Uitbreiding Rosada Fashion Outlet te Roosendaal

Soort bouw: bestaande bouw, retail, publieke gebouwen
Periode: oktober 2012 - februari 2017
Opdrachtgever: Stable International


Rosada Fashion Outlet

Ter uitbreiding van Rosada Fashion Outlet is er achter de dijk langs de Wouwbaan een heel nieuw dorp gecreëerd met 45 nieuwe winkels waarmee de oppervlakte van bijna ander half keer zo groot is geworden. De uitbreiding betrof niet alleen nieuwe winkels die de jaarlijkse omzet om hoog moesten gaan gooien, ook zijn er extra horecagelegenheden bijgebouwd en een parkeergarage met circa 900 plaatsen op het grootste parkeerveld.

Uitbreiding Rosada Fashion Outlet

De nieuwe winkelunits zijn voornamelijk gesitueerd op het vroegere parkeerterrein. Tussen de Wouwbaan en het centrum is een wal opgebouwd die een natuurlijke scheiding vormt tussen het nieuwe centrum en de doorgaande weg. Hiermee is als het ware een ‘dorp achter de dijk’ gecreëerd. Dit beeld wordt verstrekt door de opvallende coupures ter plaatse van de in- en uitrit van de expeditiestraat en de toegang naar het parkeergebouw.

De vervallen parkeerplaatsen en de benodigde extra parkeergelegenheid zijn opgevangen door de bouw van een drie lagen tellend parkeergebouw. Hierbij is rekening gehouden met de mogelijkheid in de toekomst een extra parkeer laag aan te brengen.

De winkelunits bestaan uit hallen maar vanuit het centrum zie je een diversiteit aan gebouwen met fraai versierde gevels en elk hun eigen karakter. Naast een stoer gemaal staan vriendelijk ogende hallen, een volumineus klooster (met toren) en via een Spaans bouwwerk heb je toegang tot de parkeergarage.

Tijdens het project werd duidelijk dat het bestaande centrum toch wel enigszins ‘verbleekte’ bij de nieuwbouw. Om er duidelijk één centrum van te maken is besloten de bestrating en terreininrichting van oud en nieuw tegelijkertijd uit te voeren. Ook is in de laatste maand voor oplevering de grote rode kubus van S. Oliver deels gesloopt en van knalrood in zwart veranderd. Met deze aanpassingen werd de overlast voor de bestaande winkeliers groter, de werkdruk nog hoger en de planning nog moeilijker te bewaken, maar het resulteerde wel in een fraai geheel dat in één keer af was.

Opdracht

In opdracht van Stable International heeft BBC diverse functies en werkzaamheden verzorgd:

  • projectmanagement voorbereiding en uitvoering
  • opstellen bouwkundig bestek
  • gunningsadvies
  • directievoering
  • toezicht
  • afbouwcoördinatie

Andere betrokken partijen waren:

Architect: Attika Architecten
Constructeur: Alferink – Van Schieveen
Aannemer winkelunits: Bouwbedrijf Pennings
Aannemer installaties: HIG Building Solutions
Aannemer infra: Gebr. Moerland

Na de uitbreiding van Rosada Fashion Outlet
Nike op Rosada Fashion Outlet
Spaanse trap geplaatst op Rosada Fashion Outlet
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Aarntzen