Verbouwing Foodcenter Magna Plaza te Amsterdam

Soort bouw: renovatie/restauratie/uitbreiding, leisure, retail
Periode: maart 2018 - heden
Opdrachtgever: Colliers International


Het voormalig Amsterdamse Hoofdpostkantoor gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, werd gebouwd tussen 1895 en 1899. Tot 1987 had de PTT het pand in gebruik. In 1192 werd het getransformeerd tot het winkelcentrum Magna Plaza. Daarbij stond behoud van het monumentale gebouw voorop.

Winkelcentrum

In 1991 startte de verbouwing. Buiten werden de gevels gerepareerd, gerenoveerd en schoongemaakt. Binnen werd het gebouw met uitzondering van dragende elementen en decoraties, helemaal uitgebroken. De nieuwe winkelverdiepingen werden met elkaar verbonden door middel van roltrappen en liften. Trappenhuizen bleven gehandhaafd. Tenslotte werd de zolderverdieping naast de lichtkappen zo verbouwd dat ze verhuurd konden worden als kantoorruimte met een totaal oppervlakte van circa 1400 m². Na de verbouwing werd in 1992 het gebouw als winkelcentrum met de naam Magna Plaza in gebruik genomen. Verdeeld over vier verdiepingen telt het circa 5500 m² winkeloppervlakte.

Foodcourt Magna Plaza

Deze verbouwing van het Magna Plaza betreft de komst van een innovatief food court met diverse restaurantjes en drinkgelegenheden. Het geeft nieuwe creative foodinitiatieven de mogelijkheid hun concept te laten zien en te testen tussen de proefkeukens van gerenommeerde restaurants. Het Foodcenter vestigt zich op de 2e verdieping van het pand.

Magna Plaza

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Ferry van Dorp