Verbouwing New Tide tot PDC Rotterdam

Soort bouw: bestaande bouw, overheid
Periode: maart 2016 - februari 2017
Opdrachtgever: Politiedienstencentrum


New Tide toezicht en directievoering PDC

In opdracht van PDC (Politiedienstencentrum) verzorgde BBC de kwaliteitscontrole tijdens de verbouwing van New Tide, het voormalig hoofdkantoor van de NRC en het AD met 18.900 m² kantoorruimte. Het pand stamt uit 1988 en stond sinds 2012 leeg.

PDC

In het kader van de reorganisatie van de Nationale Politie heeft deze organisatie in 2017 drie Politiedienstencentra PDC’s in Eindhoven, Zwolle en Rotterdam gerealiseerd: in de centra zijn ondersteunende diensten van de Politie nu regionaal geconcentreerd. Te denken valt aan onderdelen als Facilitair Management, HRM, Financiën, Communicatie, ICT en Informatiemanagement.

De nieuwe Politiedienstencentra zijn allen gevestigd in bestaande kantoorpanden, waarin cepezed interieur moderne, prettige en representatieve werkomgevingen tot stand heeft gebracht. De uitleg en inrichting hiervan zijn gebaseerd op het Nieuwe Werken en kennen een grote variëteit aan werk-, vergader- en ontmoetingsplekken.

Na PDC Eindhoven en Zwolle is de vestiging Rotterdam het derde en laatste opgeleverde dienstencentrum.

 

New Tide

Het PDC Rotterdam is gevestigd in het kantoorgebouw New Tide en bestaat uit zeven verdiepingen rondom een centraal atrium. Ook hier zijn de uitleg en inrichting gebaseerd op het nieuwe werken met een grote variëteit aan werk-, vergader-, en ontmoetingsplekken. Sterk gezoneerd zijn de verdiepingen voorts opgezet met een gradueel verloop van reuring en gezamenlijkheid tot rust en concentratie.

Een goede oriëntatie en onderscheidende identiteiten voor de verschillende diensten komen onder meer voort uit het materiaalgebruik, de kleurstellingen en grafische elementen als geprinte screens. Met behoud van de aanwezig constructieve en ruimtelijke structuur richtte het ontwerp zich op efficiënte, doelgerichte, flexibele en duurzame ingrepen die het bestaande kantoor comfortabel en representatief voor de Politie hebben gemaakt. Passend bij de politieorganisatie is de richting functioneel en ingetogen qua uitstraling en identiteit.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

René Vervoorn