Verbouwing passage Beursplein te Rotterdam

Soort bouw: bestaande bouw, retail, publieke gebouwen
Periode: september 2013 - november 2014
Opdrachtgever: CBRE


 

verbouwing passage

Dit project omvatte de verbouwing van de winkelpassage ‘The Mall’ naast de Koopgoot in Rotterdam tot de grootste Hennes & Maurits van Nederland. 

Verbouwing passage

In het passagegebied waren een 10 tal kleine winkels gevestigd maar door de terugloop en onbekendheid kwamen meerdere winkelunits leeg te staan. Het plan ontstond om de gehele passage als winkelruimte te benutten. Daarvoor moesten de aanwezige winkels verhuizen.

Om de passage gereed te maken voor de winkelruimte, moest het bestaande casco compleet gestript worden inclusief de bestaande gebouw gebonden installaties. De wanden van de voormalige winkelruimtes in de passage zijn hierbij ook gesloopt. Tevens is de bestaande winkel doorgetrokken naar de begane grond (de passage) en de eerste verdieping, zodat er één winkel ontstond van kelder tot eerste verdieping.

De huidige winkel is uitgebreid naar 4.500 m². De nieuwe H&M store verkoopt ruim 300.000 artikelen, bevat 40 paskamers en 21 kassa’s.

Opdracht

Het project was door zijn faseringen en openingstijden van de winkel een organiserend complex. Dat geldt voor zowel bouwkundig als installatie technisch, casco installatie en huurdersinstallatie. In opdracht van CBRE Global Investors heeft BBC de directievoering en het toezicht verzorgd.

Andere partijen waren:

Architect: Architecten Cie
Constructeur: Zonneveld Ingenieurs
Hoofdaannemer: Retailbouw Nederland

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Marco Diepeveen