Vredesplein appartementencomplex, Eindhoven

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: januari 2019 - april 2021
Opdrachtgever: SPF Beheer


Pieter Vredesplein Eindhoven

Vredesplein, Eindhoven

In januari 2019 is gestart met de nieuwbouw van 124 woningen en 9 appartementen in de sociale en middeldure huur-sector.

SPF Beheer heeft 77 eengezinswoningen gekocht die in de vrije sector worden verhuurd. De overige 47 woningen betreffen sociale huurwoningen waarvan 16 woningen door corporatie ‘Thuis en 31 woningen en 9 appartementen door corporatie Trudo worden verhuurd.

Het is de laatste van 4 fasen in de herontwikkeling Vredesplein in Oud Woensel in Eindhoven. De woningen rondom het Vredesplein in Eindhoven werden in vier fasen gesloopt en daar is nieuwbouw voor in de plaats gekomen.

De 77 vrije sector huurwoningen die Stam + De Koning in opdracht van SPF Beheer gaat bouwen zorgen ervoor dat er meer variatie in het woningaanbod in de wijk komt, een mix van betaalbare en duurdere huur- en koopwoningen. Als de werkzaamheden gaan zoals gepland, dan worden de laatste woningen medio 2021 opgeleverd. In totaal staan er dan circa 400 nieuwe woningen en appartementen, zowel sociale en vrije sector huur en koopwoningen, in een prachtige nieuwe, groene, autovrije, duurzame wijk.

Ontwerp

Het ontwerp van de woningen past binnen het stedenbouwkundig ontwerp. In dat ontwerp komen de verschillende stijlen terug van vijf architecten die de woningen ontworpen hebben. Per fase zijn de verschillende architectuurstijlen herhaald, zo ook in deze laatste fase. Deze woningen zijn aangesloten op een WKO (Warmte Koude Opslag) die speciaal voor deze wijk is gerealiseerd. Met WKO komt warmte en koude om de woningen te verwarmen en te koelen uit de grond. Met het verduurzamen van deze woningen wordt bijgedragen aan een duurzame leefomgeving.

Opdracht BBC

Tot januari 2020 heeft BBC Bouwmanagement SPF beheer ondersteund in de uitwerking van de vrije sector huurwoningen tot een voor SPF beheer hoogwaardig product. Ook heeft BBC Bouwmanagement ten aanzien van de WKO haar expertise ingebracht.

Vanaf de start van de nieuwbouw heeft BBC Bouwmanagement de kwaliteitscontrole van de bouwwerkzaamheden, in opdracht van SPF beheer, op zich genomen.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Ton Lauret

Jo-Anko Boomsma

Fred Aarntzen