Wonen bij September, Utrecht

Soort bouw: Bestaande bouw, zorg, woningbouw
Periode: december 2019 - heden
Opdrachtgever: Thuismakers


In opdracht van Thuismakers begeleidt BBC een divers aantal projecten voor de organisatie September Wonen. Bij September wonen mensen met dementie, zoals Alzheimer, in woonhuizen waar liefde, aandacht, betrokkenheid en gezelligheid voorop staan. We lichten hieronder een aantal actuele projecten uit:

Kasteel Stoutenburg

Op het landgoed van Utrechts Landschap is Kasteel Stoutenburg gerenoveerd en getransformeerd tot een woonhuis voor Wonen bij September. Dit woonhuis bevat nu appartementen en algemene leefruimten welke plaats bieden aan 24 ouderen met dementie. Hiertoe is het kasteel ingrijpend verbouwd met respect voor de authentieke details en uitgebreid met een ruime woonserre. Ook is er een prachtige tuin aangelegd. De bewoners zijn niet-zelfredzaam en zijn aangewezen op een vorm van 24-uurs zorg en toezicht.

Werkzaamheden:

  • Projectmanagement
  • Bouwbegeleiding
  • Directievoering en toezicht

Wonen bij September, Stoutenburg

Ede Stationsweg

Aan de Stationsweg in Ede wordt Villa Richmond omgetoverd tot woonhuis voor Wonen bij September. Het woonhuis zal plaats bieden aan 22 bewoners. In de oorspronkelijke villa heeft brand gewoed, waardoor ingrijpende renovatie en restauratie noodzakelijk zijn. Zoveel mogelijk authentieke onderdelen, waaronder een deel van de kapconstructie, blijven behouden. Ook de monumentale entreehal wordt in ere hersteld. Deze zaken en andere, zoals het kleurgebruik met respect voor de historie, worden in nauw overleg met de monumentencommissie van de gemeente Ede afgestemd.

Achter de villa wordt het woonhuis uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte. Tevens zal het woonhuis beschikken over een enorme tuin, waarin de monumentale bomen en overige elementen blijven behouden.

Werkzaamheden:

  • Projectmanagement
  • Bouwbegeleiding
  • Directievoering en toezicht

Kruiskerk Heerenveen

Aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen wordt een dubbel woonhuis voor Wonen bij September gerealiseerd. Dit project omvat de renovatie en transformatie van de voormalige Kruiskerk, éen van de eerste betonkerken in Nederland, met daarbij een nieuwbouwgedeelte als uitbreiding. De scheiding tussen de beide woonhuizen loopt door het hart van het kerkgebouw en het nieuwbouwdeel. Een aantal ruimten wordt door de beide woonhuizen gedeeld, waaronder de riante tuin en de patio, welke zich ter plaatse van de overgang van het bestaande naar het nieuwe gedeelte bevindt. De woonhuizen kunnen gezamenlijk 48 bewoners huisvesten.

Werkzaamheden:

  • Projectmanagement
  • Bouwbegeleiding
  • Directievoering en toezicht

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Henk Fleer

Johan Knook