Yotel, Amsterdam

Soort bouw: nieuwbouw, publieke gebouwen
Periode: november 2017 - september 2019
Opdrachtgever: Being Development


nieuwbouw hotel Yotel

Dat een project snel gebouwd kan worden bewijs hotel Yotel in Amsterdam. In iets meer dan een jaar tijd werd Yotel op de verlaten kavel aan de Asterweg in Amsterdam gerealiseerd.

Yotel

Dit hotel, in opdracht van ontwikkelaar Being Development, bestaat uit twee gebouwen met totaal 202 hotelkamers en drie paviljoens met horeca en diverse ondersteunende ruimtes. De hotelkamers zijn gebouwd in de twee torens, 1 van 5 verdiepingen en 1 van 8 verdiepingen. De algemene ruimtes zijn ondergebracht in de paviljoens. 

Modulair bouwsysteem

De fundering van de twee torens is opgebouwd uit prefab betonnen heipalen. De constructie van het gebouw bestaat uit kant en klare betonnen kolommen en wanden die in een wekelijkse cyclus per verdieping zijn geplaatst. De hotelkamers zijn modulair geprefabriceerd. Wat inhoud dat de interne afwerking reeds gereed is als de kamers/units op de bouwplaats arriveren. De wanden zijn dan afgewerkt en de douchebakken, kranen en glazen wanden zijn al gemonteerd. Ook zijn de kamers dan al voorzien van alle elektra, verwarming en ventilatie systemen. Op locatie hoefde dan alleen de naden tussen de modules nog dichtgeplakt te worden. Zodra het dak waterdicht was, werden alle installaties aan elkaar gekoppeld. Daarna werden de corridors voorzien van plafond, wand- en vloerbekleding.

Omvang: circa 6.500 m²

Yotel, Asterweg Amsterdam
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Thom Korporaal