Zorgcomplex Hagedonk, Prinsenbeek

Soort bouw: nieuwbouw, sloop, zorg, woningbouw
Periode: juni 2012 - september 2013
Opdrachtgever: Woonzorg Nederland


Zorgcomplex Hagedonk Prinsenbeek

Aan de Schoolstraat in Prinsenbeek, op het terrein van de voormalige Apolloschool, is woonzorgcentrum Thebe Hagedonk gerealiseerd.

Hagedonk

Woonzorgcentrum Hagedonk is gerealiseerd nabij de dorpskern van Prinsenbeek. Het nieuwe woonzorgcentrum biedt ruimte aan 49 cliënten met de indicatie zorg en verblijf. Ook zijn er twee plaatsen voor kortdurende opname ontwikkeld. In het grootste gebouw, op de locatie van de oude Apolloschool, zijn de woningen op de verdiepingen gerealiseerd. Op de begane grond is plaats voor drie woongroepen met in totaal 25 psychogeriatrische cliënten. Aan de Schoolstraat liggen 4 driekamerappartementen voor zorg en verblijf. Het hoofdgebouw heeft een verbindende brug met de Plaza. Op de begane grond van deze Plaza zijn onder andere een restaurant, diverse welzijnsfuncties en een uitleencentrum gerealiseerd.

Het gebouw sluit aan op het monumentale oude klooster van Prinsenbeek. Deze is volledig gestript en hierin is nu een diëtetiek, fysiotherapeut, maatschappelijk werk, dagbehandeling en extramurale zorg van Thebe gevestigd.  Thebe Hagedonk draagt zorg voor de dagbehandeling voor 10 cliënten.

Bouwsom: €9.000.000,00

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Dessing