BBC Bouwmanagement

Dé partner in het gehele bouwproces die je in elke fase van het project ontzorgt. Op BBC Bouwmanagement kunt u bouwen.

DPG Media

Besix Nederland
Diensten:
 • Kwaliteitsborging
 • Bouwkundig toezicht
Periode:
December 2022 – heden
Omvang:
44.000 m² BVO
Lees meer

Het kantoor Mediavaert wordt gebouwd op het Amstel Business Park Zuid naast de drukkerij van DPG Media. In het nieuwe hoofdkantoor van 44.000 m2 worden onder andere Qmusic, Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Nu.nl, Tweakers, het AD, Libelle en vtwonen gehuisvest. Mediavaert is tot op heden het grootste hout-hybride kantoor in Europa. In het ontwerp is sterk ingezet op een duurzame, gezonde werkomgeving met veel daglicht en groen op, in en rond het gebouw. In vergelijking met traditionele bouwmaterialen als betonbouw levert de productie van hout minder CO2 en stikstof op. Het gebouw is energie-efficiënt met onder andere een warmtepomp die zorgt voor ondergrondse warmte-koude opslag en zonnepanelen op het dak. Daarmee wordt het gebouw BREEAM Excellent gecertificeerd.

 

Naast kantoren en studio’s komen er ook vergaderzalen, sportfaciliteiten, dakterrassen, restaurants en een eventlocatie in het gebouw. Mediavaert bestaat uit drie geschakelde bouwdelen op een doorlopende plint van groene terrassen. Het grote dakterras aan de waterzijde biedt ruimte aan meer dan 230 personen. Tussen de grote raampartijen komen keramische gevelpanelen met azuurblauwe reliëfpatronen.

Research & Diagnostiek Centrum ADORE van Amsterdam UMC, locatie VUmc

Amsterdam UMC
Diensten:
 • Directievoering
 • Installatietoezicht
 • Bouwkundig toezicht
Periode:
Maart 2022 - heden
Omvang:
22.800 m² BVO
Lees meer

BBC Bouwmanagement voert in opdracht van Amsterdam UMC de directievoering, het installatietechnisch toezicht en het bouwkundig toezicht uit van de realisatie van het Research & Diagnostiek Centrum ADORE op locatie VUmc. In dit duurzame gebouw werken toonaangevende kankeronderzoekers en neurowetenschappers samen om met de meest geavanceerde technologieën en apparatuur nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen. Het gebouw van 22.800 m² heeft een flexibele indeling en bestaat uit laboratoria en kantoren. Het gebouw is duurzaam door het gebruik van zonnepanelen en warmte- en koudeopslag.

Klooster Monnikenberg Hilversum

Thuismakers
Diensten:
 • Directievoering
 • Installatietoezicht
 • Projectmanagement
 • Toezicht
Periode:
Juni 2022 - december 2023
Lees meer

Op het landgoed Monnikenberg in een natuurgebied van het Goois Natuurreservaat bij Hilversum staat een voormalig klooster. In dit voormalig klooster van de zuster Augustinessen zijn twee Wonen bij Septemberhuizen gerealiseerd met in totaal 46 appartementen voor ouderen met dementie. Bij deze realisatie zijn de originele elementen van het klooster zoveel mogelijk intact gehouden. Zo zijn de drie stijlkamers woonkamers geworden en is de monumentale trap hersteld. Het rieten dak is helemaal vernieuwd en geïsoleerd en ook de gevel is opgeknapt. Aan de Noordkant van het gebouw is een moderne vliesgevel met glas gerealiseerd. Er zijn twee slaapvleugels, gemeenschappelijke leefruimtes, transparante gangzones en drie liftschachten toegevoegd aan het gebouw.

 

Jonas IJburg

JMJ Bouwmanagement
Diensten:
 • Bouwkundig toezicht
Periode:
Oktober 2019 – december 2022
Omvang:
29.500 m² BVO
Lees meer

Jonas bevindt zich in IJburg in Amsterdam en is het boegbeeld van de nieuwe manier van wonen: duurzaam en met de service van een hotel. Jonas is uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2023 door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. Het gebouw is 25 meter hoog, 140 meter lang, 35 meter breed en grenst aan de binnenhaven.

 

Jonas omvat een gevarieerd woningaanbod van zowel koop- (83) als huurwoningen (190), variërend van compacte studio’s en appartementen tot prachtige villa’s en penthouses. Jonas is gebouwd met het idee dat je niet alle ruimte in je eigen woning hoeft te creëren. Wat je weinig gebruikt, kun je beter met anderen delen. Vanuit die gedachte is het gebouw voorzien van een huiskamer met koffiebar, een werkruimte, een ontspanningsruimte, twee logeerkamers, een canyon met bergpad, een bospatio, een dakstrand met rooftop-bar, deelauto’s en een filmzaal.

 

Jonas is volledig energieneutraal en BREEAM Outstanding gecertificeerd (het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat). Dit is gerealiseerd door de grote hoeveelheid zonnepanelen op het dak en een lage temperatuurverwarming voorzien van een aansluiting op het warmtenet. Er is een koudeopslagbron met het aangrenzende water als bron, waardoor het gebouw gebruik kan maken van thermische energie uit het oppervlaktewater (TEO). Als afgiftesysteem is gekozen voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling. Dat zorgt in de winter voor een aangename temperatuur met natuurlijke warmte van de zon die op de raampartijen komt. In de zomer wordt gebruik gemaakt van goede zonwering om het binnen koel te houden. In het ontwerp is gekozen voor duurzame materialen, zoals hout en duurzaam beton.

Amare Onderwijs- en cultuurcomplex

Bouwcombinatie Cadanz / Gemeente Den Haag
Diensten:
 • Kwaliteitsborging
 • Bouwkundig toezicht
Periode:
Oktober 2017 – mei 2023
Omvang:
47.000 m² BVO
Bouwsom:
€142.000.000
Lees meer

Amare is met een oppervlakte van 47.000 m2 het grootste onderwijs- en cultuurcomplex van Nederland. Het gebouw is het nieuwe onderkomen van Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

 

In de onderste lagen bevinden zich publieke ruimten met de Stadskantine als hart. In het gebouw zijn verder vier zalen gerealiseerd: een theaterzaal (1.500 personen), concertzaal (2.500 personen), een ensemblezaal (600 personen) en een repetitiezaal (200 personen). Alle zalen hebben hun eigen vorm en atmosfeer. De hoogwaardige afwerking voldoet aan hoge akoestische eisen. De nieuwe, ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan 700 auto’s en 1.500 fietsen.

 

Op het dak ligt 4.000 m² aan zonnepanelen voor eigen energieopwekking. Hemelwater wordt opgevangen ten behoeve van het doorspoelen van de toiletten, de bodem wordt gebruikt als warmte- en koudebron voor het regelen van de temperatuur in het gebouw. Ook aan dieren is gedacht: in de gevel komen 50 broedkasten voor verschillende vogelsoorten  en 28 ingebouwde vleermuizenverblijven.

Pontsteiger

Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V.
Diensten:
 • Kwaliteitstoezicht
Periode:
September 2016 – december 2018
Omvang:
31.000 m²
Bouwsom:
€70.000.000
Lees meer

Pontsteiger is een stoelvormig gebouw van 90 meter hoog waarin 366 woningen zijn gerealiseerd. Het gebouw ligt in het IJ en telt 300 vrije sectorappartementen in het lage gedeelte en de torens. In het brugdeel, dat beide torens vanaf 60 meter hoogte met elkaar verbindt, zijn 66 luxe koopappartementen gerealiseerd. Daarnaast is het gebouw voorzien van 1.500 m² commerciële ruimte, parkeerplaatsen en 40 ligplaatsen voor boten. Op de begane grond zijn horeca en winkels gevestigd.

Nieuwe Universiteitsgebouw VU

Vrije Universiteit Amsterdam
Diensten:
 • Bouwkundig toezicht
 • Directievoering
Periode:
September 2016 – november 2022
Omvang:
55.000 m² BVO
Bouwsom:
€183.000.000
Lees meer

In het Nieuwe Universiteitsgebouw komen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen. Dagelijks maken 5.600 mensen gebruik van dit gebouw, onder wie 3.600 Bachelor studenten. Het Nieuwe Universiteitsgebouw is aan de campuskant zeven verdiepingen hoog en aan De Boelelaan dertien verdiepingen. Tussen de twee gebouwen, op het lagere gedeelte, bevindt zich het dakterras. Een atrium, waar plaats is voor horeca en winkels, vormt het hart van het Nieuwe Universiteitsgebouw. In de ondergrondse parkeergarage  van 24.000  m² is op drie verdiepingen plaats voor 600 auto’s en 1.300 fietsen. Het gebouw is duurzaam en Breeam Excellent gecertificeerd.

Sluishuis

VORM Bouw B.V.
Diensten:
 • Kwaliteitsborging
 • Bouwkundig toezicht
 • Bouwbegeleiding
Periode:
Oktober 2018 – februari 2022
Omvang:
46.000 m² BVO
Lees meer

Sluishuis Amsterdam heeft een omvang van 46.000 m²  BVO en bestaat uit 442 energieneutrale koop- en huurappartementen, horeca, commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeergarage. Er zijn aanlegplaatsen voor ongeveer 30 woonboten, steigers voor plezierboten en een volledig geïntegreerd waterlandschap met eilanden voor recreatie, watersport en energieopwekking. Aan de voorzijde, zijkanten en in de binnenhaven bevinden zich tuinen. Het iconische gebouw heeft een lager trapsgewijs uiterlijk in de richting van de stedelijke wijk IJburg. Daardoor ontstaat er een natuurlijke overgang naar de kleinschaligere bebouwing in de omgeving.

 

 

Sluishuis is een energieneutraal gebouw dankzij de integratie van innovatieve duurzaamheidstechnieken. Het gebouw wekt zelfs meer energie op dan het verbruikt. Het energieverbruik wordt verlaagd door toepassing van een warmte-koude opslagsysteem in de bodem, driedubbele beglazing, warmteterugwinning op ventilatiesystemen en afvalwater. Het resterende energieverbruik wordt volledig gecompenseerd door ca. 2.200 m² zonnepanelen, die op een drijvend eiland naast Sluishuis zijn geplaatst.

Haut

Lingotto
Diensten:
 • Bouwkundig toezicht
Periode:
April 2019 – november 2021
Omvang:
14.442 m² BVO
Lees meer

Met 73 meter en 20 verdiepingen is HAUT de hoogste houten woontoren van Nederland. In het gebouw zijn 50 zeer riante koopappartementen en 2 penthouses gerealiseerd. Elke verdieping telt maximaal 3 woningen. Het woondeel staat op een driehoekige commerciële plint  met daktuin. Onder het gebouw bevindt zich eigen parkeergarage met fietsenstalling. Het is het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel heeft gekregen: BREEAM Outstanding. Dat komt ondermeer door het gebruik van hout als voornaamste bouwmateriaal. Hout heeft namelijk een veel lagere CO2-footprint dan beton en staal. Ook is de woontoren voorzien van energie-opwekkende gevels en triple glas.

De Groene Kaap

Altera Vastgoed
Diensten:
 • Kwaliteitscontrole
Periode:
Januari 2018 – april 2021
Omvang:
4 woonblokken met 5 woontorens
Lees meer

Het nieuwbouwproject De Groene Kaap in Rotterdam omvat 4 woonblokken met 5 woontorens die onder andere voorzien in:

 

 • 356 huurwoningen
 • 94 koopwoningen
 • 400 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage (-1) en deels bovengronds tussen de bouwblokken;
 • circa 1.080 m² commerciële ruimten;
 • circa 295 bergingen in de kelder;
 • 2 grote rijwielbergingen.
 • 7.500 m² aan daktuinen

 

De Groene Kaap is een bijzonder geheel van woontorens, gestapelde stadswoningen, binnentuinen en grote daktuinen. Die daktuinen zijn met elkaar verbonden door middel van paden en loopbruggen. Buiten openbaar toegankelijke tuinen is er tevens een deel dat alleen toegankelijk is voor bewoners. De Groene Kaap heeft uiteenlopende woningtypes. Naast eengezinswoningen van 160 m2 en grotere stadappartementen zijn er ook top-appartementen met een fantastisch uitzicht over het water, de stad en de tuinen.

Booking.com

Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam C.V.
Diensten:
 • Projectmanagement
 • Bouwkundig toezicht
Periode:
Januari 2018 – maart 2023
Omvang:
75.000 m² BVO
Lees meer

Dit project is één van de grootste binnenstedelijke project van West-Europa. Booking.com neemt met 72.500 vierkante meter ruim eenderde van het Oosterdokseiland in beslag. In deze tech campus bevinden zich 4.600 werkplekken, diverse sociale ruimtes , creatieruimtes , stiltewerkplekken, restaurants en een dakterras. Het gebouw voorziet tevens in 7.500 vierkante meter appartementen, 1.500 vierkante meter publieke functies op de begane grond, een fietsenstalling voor 2.500 fietsen en een uitbreiding van een bestaande parkeergarage.

 

De kantoorruimtes zijn grotendeels geklimatiseerd via strekmetalen klimaatplafonds. Het gebouw is verder uitgerust met de allernieuwste open en schaalbare Smart Building oplossingen, die zijn gekoppeld aan een ecosysteem. Door middel van sensoren hebben gebruikers eenvoudig controle over  duurzaamheid, comfort, gebruikersgemak en veiligheid. Via een app kunnen zij het klimaat en licht aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en snel collega's vinden of een vergaderruimte boeken.

AFAS Experience Center

Dura Vermeer Bouw
Diensten:
 • Kwaliteitsborging
Periode:
September 2018 – februari 2020
Omvang:
55.000 m² BVO
Bouwsom:
€80.000.000
Lees meer

Op het voormalig Bankgiroterrein in Leusden bevindt zich het AFAS Experience Center, het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. Het gebouw huisvest naast 750 werkplekken ook een theater met 820 zitplaatsen, een restaurant met plaats voor 680 personen, een atrium voor evenementen en tentoonstellingen, een fitnessruimte en een parkeergarage van twee verdiepingen met 760 plaatsen en 2 ingangen. Op het terrein zijn verder een wandelpark en buitensportvelden gerealiseerd.